EN
0
Menu

Mikulášská párty ve firmách je každoroční příležitostí posílit vztahy na pracovišti

Pokud přemýšlíte, jaký benefit zvolit pro motivaci pracujících rodičů z řad vašich zaměstnanců, nyní je čas začít plánovat mikulášskou párty. Ve firmách se může stát oblíbenou tradicí, která přináší jak zábavu, tak i rodinnou pohodu. Tyto akce jsou skvělým místem pro zaměstnance a jejich děti, kde se mohou setkat, užít si sváteční atmosféru a posílit vztahy mezi kolegy. 

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je IMG_8819.jpg.

Mikulášská je výbornou příležitostí pozvat děti do firmy, kde tatínek nebo maminka pracuje. Děti zaměstnanců či obchodních partnerů si užijí sváteční den ve společnosti rodičů.

Je hned několik důvodů, proč tento benefit funguje. Především nabízí zaměstnancům možnost strávit společný čas i mimo práci, což může přispět k posílení vztahů a týmové spolupráce,” uvedla Pavlína Bandrowská z Baby Office. 

Mikulášská je také skvělým příkladem prorodinné firemní kultury. Zaměstnavatel jejím prostřednictvím ukazuje, že nezapomíná na děti svých zaměstnanců a podporuje zdravou rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem. Akce přitom poskytuje příležitost k odpočinku a zábavě, což je důležité pro jejich duševní zdraví. Může to pomoci zmírnit stres z pracovního prostředí. V neposlední řadě se firma prezentuje jako dobrý zaměstnavatel, který nezapomíná na tradice a zvyky, což podporuje její dobré jméno uvnitř i navenek. 

Co může být součástí programu úspěšné mikulášské akce?

Na veřejné i firemní mikulášské a adventní akce je možné sestavit takový program, který účastníky spolehlivě zaujme a vtáhne do děje. Jednou z nejoblíbenějších aktivit je naše autorská hra – plnění úkolů na stanovištích, která jsou rozmístěná volně v prostoru. Děti dostanou soutěžní kartičku, na kterou během této hry sbírají razítka. Lektoři provádějí děti soutěžními úkoly. Vždy přihlížejí k věku a povaze soutěžícího dítěte. Pro starší děti zvolí složitější variantu, mladším pomáhají. Na sobě mají tematické oblečení a doplňky (čertovské rohy, andělská křídla apod.) Soutěžní kartička je pak vyměněna za drobnou sladkost nebo dáreček. Hra je k dispozici po celou dobu mikulášské akce. 

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je mikulas-2020.jpg.

Příkladem jedné z her, které vždy dobře fungují, je „Vánoční hra“. Hra vychází z tradic a zvyků spojených s adventním a vánočním časem. U každého stanoviště je umístěna legenda o původu tohoto zvyku a aktivní úkol. V prostoru akce najdou hosté tipy i na další zvyky. Tato hra je ideální i na adventní čas mimo mikulášské termíny nebo pokud nechcete zvát mikulášskou družinu, ale pojmout akci spíše jako vánoční či zimní setkání.

Dalším tipem na oblíbený program je „Mikulášův kraj“.  Tato hra vychází z hlavních postav mikulášské družiny – Mikuláš, čert a anděl. Stanoviště jsou pojmenovaná podle nich a u každého jsou tematické úkoly. Můžeme i cestovat “S Mikulášem kolem světa” nebo vymyslet obsah na míru. Počet her a úkolů vždy přizpůsobujeme velikosti prostoru a počtu dětí. Každá z her většinou obsahuje kolem šesti úkolů na 3 až 6 stanovištích. 

Velmi oblíbené jsou také tvůrčí dílny, kde se děti mohou aktivně zapojit a zároveň si vyrobit dárek, který si s sebou odnesou.  Tato aktivita nabízí širokou paletu možností – od klasických zdobení perníčků a výroby papírových přáníček až po tvoření z neobvyklých materiálů. 

Součástí akce, ale také její samostatnou alternativou může být naše profesionální mikulášská družina. Naši Mikulášové umí dobře mluvit, andělé se stále usmívají a čertíci jsou spíš roztomilí než děsiví. 

Rádi zajistíme i vánoční bojovku pro celou rodinu, chutný catering, žádané malování na obličej, workshopy pro dospělé a další aktivity na přání, které vytvoří tu správnou atmosféru.

Baby Office máme za sebou již řadu úspěšných mikulášských a vánočních akcí, které jsme zorganizovali pro naše klienty. V minulých letech jsme tak mohli potěšit zaměstnance firem z Eurojet, Havel & Partners, Capexus, KPMG, Volkswagen Financial Services, 2N, Myslbek, RWS a mnoho dalších, ke kterým se rádi vracíme.

Pokud se nyní rozhodujete, jestli neformální akci při příležitosti Mikuláše pro své zaměstnance a jejich děti zorganizovat, můžeme vám pomoci s jejím plánováním a realizací. Kontaktujte nás a připravíme nabídku šitou na míru podle vašich potřeb a možností.

Chci dostávat newsletter s tipy, jak pečovat o rodiče ve firmě